Rambo Amadeus: Neću ja izgleda dobro proć' na Evroviziji

Ukoliko je bilo ko očekivao da se Rambo uoči Azerbejdžana u javnosti pojavljuje kao njegove kolege sa ovih prostora – Željko Joksimović, Kaliopi, Nina Badrić, grdno se prevario.

Svjetski nekad mega, sada kilocar je, uz Društvo za neronauke Srbije, nastupom koji je, kad je tajming u pitanju (19), očigledno prilagođen novinarima (hvala mu na tome) obuhvatio razne aspekte delikatne problematike kroz dvanaest svojih pesama. Obuhvatio ali nije i otpevao onu kojom nastupa na Eurosongu : „Euro neuro“ .

"Euro neuro" prema njegovom tumačenju, obrađuje neuroze i anksioznost.

Rambo, međutim, nije ništa otkrio osim dobro poznatog naslova – zvanična prezentacija pesme je, ipak, kako red nalaže, na RTCG.

Neurofiliji je posvećena uvodna, „Hipišizik-metafizik“, u set listi su bile i „Operater“ (šizofrenija), „Holesterol i rokenrol“ (moždani udar), „Rasta mana“ (zavisnost), 38x6 (neuroekonomija), „Šakom u glavu“ (agresivnost), „Sega-mega“ (veštačka inteligencija i mozak), „Urbano, samo urbano“ (stres i mozak), „Sizif“ (Alchajmerova bolest), „Devet depresivaca“ (depresija) i „FAP mašina“ (centralni nervni sistem u brojkama).

Pesme su doživele jedinstvene verzije pošto je svaka od njih prožeta odgovarajućim izlaganjem mladih stručnjaka na određenu temu.

Uz konstantno pominjanje nervnih ćelija, hipotalamusa, sinapse i adekvatne video prikaze, stekao se utisak kao da je svirka na Medicinskom fakultetu a ne u „Amerikani“ što je, sveukupno, donelo odličnu zabavu uz edukativnu crtu.

Rambo Amadeus je na kraju nastupa samoironično zaključio „Neću ja izgleda dobro proć' na Evroviziji, vidim“ ali dosadašnje prognoze govore da će bar Srbija biti vrlo darežljiva prema dugogodišnjem stanovniku Beograda.


Pogledajte još