Beskućniku zabranjena voda

VARSSAVA, 16. marta 2012. (Beta) - Britanski sud je jednom Poljaku, beskućniku koji prosi na ulicama Plimuta zabranio da koristi vodu za ispiranje usta i da na javnom prostoru bilo gde u Engleskoj i Velsu ima pored sebe otvorenu flašicu te vode, javljaju poljski mediji.

Nelečeni alkoholičar, tridesetjednogodišnji Robert P, koji je već neko vreme bez posla, bavi se sitnim kradjama i prosjačenjem na ulici, što mu je već ranije sud zabranio. Prema presudi, on ne sme ni da pijan boravi na javnim mestima, posebno ne u centru grada.

Policajci koji Roberta P. redovno kontrolišu primetili su, medjutim, da je nakon presude on počeo da na javnim mestima pijucka vodu za ispiranje usta koja sadrži alkohol.

Sud je tako doneo novu, bizarnu presudu, prema kojoj Poljak na javnom mestu ne sme da ima nikakav alkohol, pa čak ni vodu za ispiranje usta koja sadrži alkohol. U suprotnom mu ponovo preti zatvor, pošto je već nekoliko puta osudjivan za izgrede u pijanom stanju, a u januaru je osudjen na osam nedelja zatvora za sitne kradje.

Pogledajte još