Operacija Trijumf

Najveći regionalni muzički rialiti šou „Operacija trijumf“, koji će se sto dana prikazivati u svim zemljama bivše Jugoslavije, svečano je počeo predstavljanjem 22 kandidata. Glasanjem publike šestoro je otišlo “svojoj kući”, a preostalih 16 se, tačno u ponoć, uselilo u studentsku akademiju na Košutnjaku

Na impozantnoj bini izgrađenoj u amfiteatru, u zavisnosti od melodije, takmičara i koreografije, menja se kompletna scena na kojoj se, pored izvođača, nalaze orkestar i plesna grupa. Takmičarima je na raspolaganju i takozvani idiot, ukoliko zaborave reči pesama. Dva velika video-bima valjkastog oblika ukrašavaju svaku stranu bine i prikazuju scenu, a za potrebe se spušta i zlatna zavesa, u resama.

Prilikom predstavljanja članova žirija došlo je do nezgode - Ismeta Dervoz je odjednom nestala. Pala je sa poprilično visoke bine, a voditelji i obezbeđenje su u trenutku ostali nemi, valjda zbog živog programa. Žena je nekako uspela da ustane i našali na svoj račun, ali koleno je i dalje krvarilo. Ubrzo su najavili reklame, Ismeti je pružena prva pomoć, nakon čega se vratila ostatku žirija koji čine Marina Tucaković i Tonči Huljić.

Žiri će svakog ponedeljka nominovati četiri takmičara za izbacivanje. Jednog od njih će spasti profesor, drugog takmičari, dok će publika izbacivati jednu od dve preostale osobe.

Kada su u pitanju gledaoci, u studio može da stane oko 400 ljudi, a kako smo saznali navala za karte je bila velika.

Već proverenom voditeljskom tandemu Ana Mihajlovski, Milan Kalinić, Dragan Marinković Maca pridružila se i seksipilna hrvatska TV zvezda Nikolina Pišek koja se nedavno slikala za muški magazin FHM. Elegantne toalete koje su nosile voditeljke ali i stil takmičara radio je italijanski stilista Đovani Kjači, čovek koji ja zaslužan za imidž Maraje Keri, Sabrine Ferili, nekada Lajze Mineli i Sofije Loren.

Na sceni su se ređali kanditati koji su imali priliku da pokažu svetu da li su sposobni da postanu slavni pevači. Učesnici uglavnom imaju između 19 i 26 godina, i dali su sve od sebe da dokažu da zaslužuju najveću nagradu, blještavu karijeru pop zvezde. Oni najsrećniji imali su priliku da zapevaju sa svojim idolima. Pa su tako u duetu, kandidati pevali sa Jelenom Rozgom, Sergejem Ćetkovićem, Deen-om, Karolinom Gočevom, grupom "Let 3", Marijom Šerifović. Samo je jedna devojka imala priliku da sa američkom pop divom Anastazijom otpeva duet „Left outside alone“.

Kolika je ona zvezda govori to što su organizatori morali specijalno za nju da naprave apartman u kome će se tokom svog boravka u studiju u Košutnjaku odmarala. Tajna prostorija kojoj nije moglo da se priđe od obezbeđenja, kako saznajemo sastoji se od dve sobe koje su uređene u potpuno različitim stilovima. U prvoj dominira narandžasta boja, prepuna je detalja, a zid krasi velika slika, reprodukcija Vorholovog portreta Madone. Druga prostorija uređena je za ulepšavanje specijalne gošće, a na raspolaganju su joj bili naši domaći vrhunski frizeri i šminkeri.

Ovoga puta Anastazija ipak nije bila jedina zvezda sa buljukom obezbeđenja, jer su i novinari imali pratnju, verujte čak i do toaleta, a šetnja po studiju i okolo je bila strogo zabranjena, valjda da ne zalutamo do VIP salona.

Košutnjak, 29. septembar 2008.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još