Prevarila demokrate za sedam miliona dolara

SAKRAMENTO, SAD. 38. marta 2012. (Beta-AP) - Blagajnica predizborne kampanje američkih demokrata prevarila je najmanje 50 kandidata, funkcionera i političkih organizacija za sedam miliona dolara tokom više od deset godina, piše u saveznoj tužbi podnetoj protiv nje.

Prema sudskim dokumentima, Kinde Durki je novac od januara 2000. do hapšenja septembra 2011, preusmeravala na druge račune. Upravljala je sa oko 700 bankovnih računa, medju kojima su bili računi za finansiranje političkih kampanja.

Kancelarija državnog tužioca u Sakramentu sastavila je izveštaj u kojem se pominje da su pojedini kandidati demokrata ostali skoro bez novca za predizbornu kampanju.

Durki, upravnica kompanije Durki & Saradnici u Berbanku, uhapšena je u septembru i optužena za prevaru pošto je nekoliko miliona dolara nestalo sa računa senatorke Dajen Fajnstin i još nekoliko demokratskih poslanika.

U jednom opisanom slučaju, Durki je sa računa Fajnštin uzela 23.000 dolara kojima je platila svoje račune. Novac je, izmedju ostalog, potrošen na bejzbol utakmice, posetu Diznilend i kupovinu preko interneta.

Pogledajte još