Pet osoba povredjeno u požaru na brodu

MANILA, 31. marta 2012. (Beta-AP) - Pet osoba povredjeno je u požaru koji je u petak uveče izbio na brodu za krstarenje sa 1.000 putnika i članova posade u vodama južno od Filipina, saopštila je tamošnja obalska straža.

Požar na brodu "Azamara kvest" koji je onesposobio motore izbio je dan nakon što je brod isplovio iz Manile za Sandakan u Maleziji i odmah je ugašen, kazao je portparol obalske straže Alger Rikafrente.

Na brodu, koji trenutno pluta južno od Filipina, nalazi se 590 putnika i 411 članova posade. Petoro povredjenih su zaposleni na brodu.

Vlasnik broda, kompanija Azamara klab kruziz, navela je u saopštenju da nijedan putnik nije povredjen u požaru, koji je izbio u jednoj od prostorija sa motorima. Petoro članova posade otrovalo se dimom, a jedan od njih ozbiljno je povredjen i prebačen je u bolnicu.

Azamara klab kruziz je ogranak kompanije Rojal Karibian kruziz (Royal Caribbean Cruises) koja je ove godine zabeležila više nesreća, uključujući prevrtanje broda "Kosta Konkordija" kod italijanske obale u januaru u kojem je poginulo 32 ljudi.

Pogledajte još