Menson se nije pojavio na saslusanju

KORKORAN (SAD), 11. aprila 2012. (Beta-AP) - Vremešni masovni ubica Čarls Menson nije se u sredu pojavio na 12. i najverovatnije poslednjem saslušanju za njegovo uslovno oslobodjanje iz zatvora u Kaliforniji.

Menson (77) rekao je da nije planirao da prisustvuje saslušanju, iako bi to mogla da bude njegova poslednja prilika da moli za slobodu.

Prema sadašnjem američkom zakonu, zatvorenicima može da bude onemogućeno da u narednih 15 godina od poslednjeg zahteva, podnesu novi zahtev za uslovno puštanje na slobodu.

U tom slučaju, Menson bi imao 92 godine kada bi mu ponovo bilo dozvoljeno da traži da ga puste iz zatvora.

Advokat DeDžon Ramon Luis, koji je po službenoj dužnosti odredjen da zastupa Mensona, rekao je da je njegov klijent odbio da se vidi s njim.

Menson je 1972, zajedno sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osudjen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji, kada su 1969. ubijeni glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Šeron Tejt (26) je u trenutku ubistva bila u osmom mesecu trudnoće, i izbodena je nožem dok je molila napadača, i to ženu iz Mensonove bande, da joj ne ubije bebu.

Pogledajte još