Englezi slavili bučno, ali bez problema

ŠTUTGART, 25. juna 2006. (Beta-AP) - Desetine hiljada navijača bučno je slavilo na ulicama Štutgarta plasman Engleske u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a sve to posmatralo je 2.000 policijaca, od kojih su neki bili u opremi za suzbijanje nereda.
Ni do kakvog incidenta, međutim, nije došlo, i to posle dve noći povremenih sukoba u kojima je uhapšeno oko 500 navijača.
"Sve je trenutno mirno", rekla je portparolka policije Kristijane Honer i dodala da najmanje 30.000 Engleza slavi ispred javnog mesta na kome se prenosila utakmica, a da su im se posle priključili i oni sa stadiona.
Pivo i parole slobodno su tekle na trgu na kome su navijači gledali kako Engleska pobeđuje Ekvador 1:0 golom Dejvida Bekama iz slobodnog udarca.
Atmosfera je, međutim, bila opuštena, a među navijačima bilo je porodica sa decom i sredovečnih parova koji su se šetali okolo.
"Utakmica je bila đubre, ali je atmosfera sjajna", rekao je jedan navijač koji je plesao na trgu.
Policija je uglavnom bila neprimetna i držala se po strani, ali je saopštila da je uposlila dodatnih 1.800 policajaca, među kojima ima i engleskih pripadnika snaga reda.
Policija je, međutim, bila zauzeta pre utakmice, pošto je juče uhapsila oko 500 engleskih navijača, koji su u dva različita incidenta ostavili petoro povređenih.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.