Rupert Mardok nije uticao na Margaret Tačer

LONDON, 25. aprila 2012. (Beta-AP) - Medijski magnat Rupert Mardok u sredu je pred komisijom koja ispituje njegove veze sa vlašću u okviru afere prisluškivanja, rekao da nikad nije ništa tražio od nekog premijera.

Mardok (81), vlasnik medijske grupe Njuz korp govorio je dan nakon što je ista komisija saslušala njegovog sina Dzejmsa Mardoka, kada su otkrivene stvari neprijatne za aktuelnu konzervativnu vladu.

Mardok je rekao da nikad nije tražio, niti su mu nudjene, bilo kakve usluge kada se sastao sa tadašnjom premijerkom Margaret Tačer na ručku 1981. godine.

"Nikad ništa nisam tražio od nekog premijera", rekao je Mardok koga su pitali o odnosima njegove grupe sa političarima i posebno sa Tačerkom.

On je demantovao da je pokušao da izvrši uticaj na Margaret Tačer time što je pokazao svoju političku podršku uoči planirane kupovine listova Tajms i Sandej tajms.

Komisiju Levenson je formirala vlada kada je britanska javnost saznala da su novinari sada ugašenog tabloida Njuz of d vorld hakovali govornu poštu ne samo javnih ličnosti već i ubijene 13-ogodišnje devojčice Mili Dauler.

Pogledajte još