Poslovne greške: Ovo ne bi trebalo da radite

Još jednom utvrdite korisno gradivo.

1. Na posao ne možete da dolazite obučene kao za noćni klub.

2. Važno je da budete čiste i uredne, a ostali neka ne budu vaša briga. Ako baš ne morate, nemojte se žaliti na njihove ružne navike, jer znate da to i nije neki preduslov za dobar međusobni odnos. Ako nikako ne možete da izdržite, bolje da se vi požalite na njih, nego oni na vas.

3. Niko drugi sem vas samih ne može da rešava vaše probleme. Čitaoci magazina "Kosmopoliten" otkrili su da su neke žene na "krizne sastanke" pozivale i roditelje ili dečka ili nisu znale da prihvate kritiku, što ih je često koštalo radnog mesta.

4. Iako je vaša ekipa na poslu opuštena i uvek spremna za dobru šalu, pred šefovima i klijentima treba zadržati profesionalni odnos.

5. Onlajn status, objavljivanje slika, komentarisanje tuđih, igranje igrica i sl. za vreme radnog vremena nije poželjno. Posebno ako ste putem tih društvenih mreža povezani s kolegama.

6. Isto važi i za telefoniranje i pisanje poruka. Naravno da se možete javiti na mobilni ili odgovoriti na poruku, ali neprestano ponavljanje tih radnji moglo bi jako da zasmeta vašim kolegama.

7. Prepričavanje izlazaka i privatnih stvari pred svima - apsolutno ne! To sve može i mora pričekati kraj radnog vremena.

(Izvor: Index.hr via B92)

Pogledajte još