Gasprom kupuje Zvezdu za 100 miliona evra?

Kako navodi list, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope i tada će biti saopšteno kada će Crvena zvezda otvoriti novu stranicu u svojoj istoriji.

„Gasprom“ je već generalni sponzor Crvene zvezde od 2010. godine, a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik ’crveno-belih’.

Prema pisanju „Blica“, ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba „Gasprom“ izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.

Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.

izvor: blic

Pogledajte još