Policijski inspektori upali na Marakanu: Ispituju ko je napravio dug u Zvezdi

Kriminalistička policija Ministarstva unutrašnjih poslova posetila je juče FK Crvena zvezda a razlog ovog iznenadnog upada je provera poslova bivše uprave “crveno-belih”, prenosi “Politika”.

Bivša Uprava na čelu sa Vladanom Lukićem uspela je da duplira dug Zvezde, koji je od 2009. do 2012. godine skočio sa 22,3 na 50 miliona evra, pa postoji osnovana sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i da nisu vodili računa o troškovima koji su Crvenu zvezdu doveli u nezavidan položaj.

Inspektori policije su tražili dokumentaciju od novog rukovodstva, a ovo je inače bila prva poseta policijskih službenika u ovoj godini. Na osnovu dokumentacije policija će utvrditi ko je od bivšeg rukovodstva trošio i na koji način novac u Zvezdi.

Novo rukovodstvo kluba na čelu sa Draganom Džajićem i Nebojšom Čovićem pokušava da smanji dug i da uvede klub u normalno funkcionisanje.

Policija će, kako se navodi, “utvrditi činjenično stanje i na osnovu postojeće dokumentacije videti ko je od bivših čelnika Zvezde najviše trošio i kako” i shodno tome preduzeti odgovarajuće mere.

Pogledajte još