Šumaher bolje! Doktori: Još ne možemo reći da smo pobedili, ali napredak je vidljiv!

"Situacija je pod većom kontrolom nego dan ranije, ali daleko od toga da je bezopasno. Nekoliko sljedećih sati je ključno za razvoj naše strategije", rečeno je na konferenciji.

"Odluka da idemo na odstranjivanje hematoma s mozga bila je teška, ali odlučili smo se na taj zahvat nakon razgovora s Mihaelovom porodicom. Situacija je i dalje kritična, ali nije ista kao što je bila u ponedjeljak",
objasnili su doktori novinarima.

Doktori su dali tračak optimizma, ali su isto tako bili jako oprezni.

"Upravo smo vam rekli što se dogodilo u zadnjih 24 sata, ali ne možemo vam tačno reći što će se događati u budućnosti. Mihael će ostati u indukovanoj komi", rekao je profesor Payen i dodao:

"Još ne možemo reći da smo pobedili, ali napredak je vidljiv."

Doktori su dodali da Šumaher neće biti prebačen u neku nemačku bolnicu.

"Nema smisla, ovde ima vrhunsku negu. Imamo dobru straegiju, a i dobili smo nešto vremena."


Mihael Šumaher još uvek je u komi i bori se za život nakon teške nesreće na skijanju u Francuskoj
. Uz njega je u bolnici u Grenobleu i njegova šokirana porodica…

Šumacherova supruga Korin i deca Đina Maria i Mic bili su uz njega u bolnici, a izvan bolnice su fanovi najtrofejnijeg vozača u Formuli 1 održali noćno bdenje, javio je reporter AFP-a.

Šumacher je stradao u nedelju prepodne u francuskom skijalištu Meribelu kada je prilikom pada glavom udario u kamen. Helikopterom je najprije prevezen u obližnju bolnicu u Moutiersu, a naknadno je prebačen u Grenoble.

Izvor blizak istrazi nesreće koja se dogodila na skijalištu Meribel rekao je za AFP kako se Šumacherova kaciga nakon njegovog pada razbila na dva dela. Nemački Bild citira spasioca koji je rekao da je ''kaciga bila puna krvi''.

Šumaherova porodica u saopštenju je izrazila zahvalnost lekarima ''koji su napravili sve što su mogli kako bi pomogli Mihaelu'', i svima širom sveta koji su poslali poruke podrške sedmerostrukom svetskom prvaku.

Porodica je takođe zamolila ''da se poštuje njihova privatnost''.

Lekari su  naglasili kako je prerano reći hoće li se Šumacher izvući.

"S povredama ove težine, obično je potrebno da prođe 48 sati, ili čak i više, kako bi da formulišemo svoje mišljenje", rekao je neurolog Jean-Luc Truelle.


Jutarnji list, Nadlanu

Pogledajte još