Tipsarević preko Ferera do četvrtfinala

Na taj način on je ostvario najbolji rezultat na jednom gren slem turniru u karijeri, a za ulazak u polufinale
boriće se sa pobednikom duela između Novaka Đokovića iAleksandra Dolgopolova.

U duel protiv Ferera, koji je svojevremeno bio prvi na ATP listi, Tipsarević je ušao kao favorit i odličnom igrom to je potvrdio. U prvom setu do prednosti je mogao da stigne već u drugom gemu, ali nije iskoristio dve vezane brejk šanse. Kasnije su obojica tenisera uspevali da dobiju gemove na svoj servi, a odluka je pala u 12. gemu, kada je srpski teniser konačno napravio brejk.

POGLEDAJ VIDEO: Neverovatan poen Đokovića i Doglopova


Rezultati osmine finala:

Rodžer Federer - Huan Monako 6:1, 6:2, 6:0
Žo Vilfred Conga - Mardi Fiš 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2 Novak Đoković - Aleksandr Dolgopolov 7:6, 6:4, 6:2 Janko Tipsarević - Huan Karlos Ferero 5:7, 6:7, 7:5, 6:2U drugom setu Tipsarević je imao problema sa stopalom, a potom i sa kolenom, pa je dva puta tražio pomoć lekara, ali je nastavio meč. U tom delu igre nije bilo brejka, a u taj brejku je Janko bio potpuno dekoncentrisan i lako ga je izgubio.

Meč je odlučen u desetom gemu trećeg seta, kada je Ferer na servis Tipsarevića vodio 30:0. Srpski teniser je, međutim, uspeo da se izvuče iz te situacije, dobio je gem, a onda je u narednom napravio brejk i ispostavilo se da je time slomio otpor Španca.

Četvrti set bio je samo formalnost, jer se Ferer predao kada je izgubio već svoj prvi servis i Tipsarević je posle tri sata i 45 minuta stigao do pobede koja ga je dovela na 13. mesto ATP liste, jednu poziciju ispred Viktora Troickog.

POGLEDAJ VIDEO: Conga opet jede loptice

FoNet

Pogledajte još