Zvezda iscepala mrežu Ventspilsa

Po dva gola postigli su Andrija Kaluđerović u 23. i 53. minutu i Kristijan Borha u 41. i 75. minutu. Auto-gol postigao je Federiko Martines u 13. minutu, a mrežu Ventspilsa zatresli su i Darko Lazović u 26. i Bruno Mezenga u 60. minutu.

U prvoj utakmici koja je odigrana pre sedam dana u Letoniji, crveno-beli su pobedili sa 2:1.

Žreb za poslednje, četvrto kolo kvalifikacija održaće se sutra od 13.30 u sedištu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu.

Zvezda je u revanšu pred 40.000 navijača odlično počela utakmicu, a već u trećem minutu golman Aleksandrs Vlasovs odbranio je Šut Borhe sa nekoliko metara.

Uzvratio je Ventspils u sedmom minutu, kada je Boban Bajković morao da interveniše nakon pokušaja Eduardsa Višnjakovsa.

Ubedljivu pobedu crveno-belih u 13. minutu najavio je igrač gostiju Federiko Martines, koji je posle kornera Kadua, skrenuo loptu u sopstvenu mrežu i doneo prednost Zvezdi.

Prednost razigranog domaćina duplirao je Andrija Kaluđerović, koji je iskoristio dodavanje Nikola Mikića i sa 10-ak metara iskosa savladao gostujućeg golmana.

Samo dva minuta kasnije navijači domaćih imali su novi razlog za slavlje. Darko Lazović odlično je izveo slobodan udarac sa više od 25 metara i pogodio mrežu Ventspilsa.

(old_image)

Pokušao je Ventspils da "dođe do daha", pa je u 35. minutu Višnjakovs iz solidne pozicije šutirao preko gola.

Odličnu igru na večerašnjoj utakmici Borha je krunisao golom u 41. minutu, kada je lob-udarcem sa 17 metara iznenadio protivničkog golmana.

U 48. minutu u kaznenom prostoru Ventspilsa prekršajem je zaustavljen Duško Tošić, ali je Nenad Kovačević iz penala pogodio stativu.

Posao Zvezdi dodatno je bio olakšan u 51. minutu, kada je igrač gostiju Ritvars Rugins za samo 45 sekundi zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Brojčanu prednost Zvezda je iskoristila u 53. minutu, kada je Kaluđerović pobegao igraču koji ga je čuvao i sa 10-ak metara zatresao mrežu.

U 60. minutu Duško Tošić je, kako se kasnije ispostavilo, iz ofsajd pozicije uposlio rezervistu Bruna Mezengu kome nije bilo teško da sa pet metara postigne gol.

Trenutak za klupsku istoriju desio se u 67. minutu, kada je debitovao Filip Janković koji je sa 16 godina i 199 dana postao najmlađi igrač crveno-belih u evropskim takmičenjima.

Konačan rezultat u jednoj od najubedljivijih pobeda Zvezde u Evropi postavio je Borha još jednim lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Večerašnju utakmicu obeležio je i povratak u startnu postavu štopera Milana Vilotića koga je trener Robert Prosinečki odstranio iz tima na kraju priprema zbog nediscipline i neprimerenog ponašanja.

Pogledajte još