Četvorica optužena za smrt Anje Grahovac

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvorice odgovornih za smrt Anje Grahovac (3) koja je preminula posle operacije katarakte na privatnoj klinici Perfekta u Zemunu 2007. godine, izjavio je danas portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Lekari Dejan Milutinović (43), Stanoje Glišić (72) i Božidar Ilić (73) terete se za teško krivično delo protv zdravlja ljudi, a Milan Vasiljević (75) za pomaganje u izvršenju ovog dela, kazao je Zorić agenciji Beta.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007, a preminula je 4. juna usled oštećena izazvanih hipoksijom (manjkom kiseonika) pri operaciji.

Prema navodima optužnice, oftamolog Ilić, vlasnik klinike Milutinović i anesteziolog Glišić postupali su očigledno "nesavesno primenjujući nepodobna sredstva i način lečenja". Kako je utvrđeno, u operaciji je korišćen aparat za anesteziju koji je uvezen ilegalno i bez dokaza o upotrebi, stopi amortizacije i tehničkom stanju "i pored nedozvoljenog curenja u cirkulacionom kolu".

Pogledajte još