"Darkvudi" objavili singl sa Biserom Veletanlić

BEOGRAD, 7. aprila 2011. (Beta) - Beogradski alternativni sastav "Darkvud dab" objavio je u četvrtak singl "Nešto sasvim izvesno", sa gostujućom pevačicom Biserom Veletanlić, koji se može besplatno preuzeti u dve verzije preko sajta exitmusic.tv.

Članovi "Darkvud daba" su na konferenciji za novinare rekli da je pesma "Nešto sasvim izvesno", za koju je snimljen i spot, najava njihovog novog albuma koji će od kraja juna biti dostupan besplatno preko exitmusic.tv, dok će se u prodaji naći CD u izdanju "Odličnog hrčka".

Basista Miki Ristić rekao je da je Veletanlićeva "Nešto sasvim izvesno" otpevala "iz prve", da je za novi album "Darkvuda" snimila još jednu stvar, a saradnju sa pevačicom opisao je kao "u najkraćem, fantastično" iskustvo.

Pevačica džez-soul orijentacije Veletanlićeva pročula se sedamdesetih godina nastupima na festivalima zabavne muzike sa pesmama kao što su "Milo moje", "Zlatni dan" i "Nikad više".

"Matrica za pesmu koju smo radili imala je prizvuk soula i fanka sedamdesetih i logično nam je bilo, ako već zovemo goste, da pozovemo našu najveću divu te muzike", istakao je pevač "Darkvuda" Dejan Vučetić-Vuča. Prema njegovim rečima, saradnju je olakšalo to što je član "Darkvuda" klavijaturista Vasil Hadžimanov sestrić Veletanlićeve.

Pogledajte još