Drobnjak izjavio da bi "i ćorav vozač video stubove", sada se izvinjava (VIDEO)

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja je zatražio od Vlade Srbije da bez odlaganja smeni Drobnjaka zbog "neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu Blic", ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva.

U tim nesrećama jedna osoba je poginula, a tri su povređene.

Šta je Drobnjak izjavio
Na pitanje novinara "Blica" zašto stubovi nisu obeleženi pre 15 meseci, već tek sada kad su se dogodile nesreće, Drobnjak je odgovorio: "Ništa vi ne razumete. Tu treba da se postavi struja. A kablove nam kradu. Ali, sad ćemo da postavimo, pa i neka ukradu. Kada je reč o nesrećama, na autoputu postoje putokazi za naplatnu rampu i da se brzina smanji. Ti stubovi su bili lepo ofarbani u crveno-belo. Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač. Ali, ne može da ih vidi ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo".

Drobnjak je kazao Tanjugu da ne želi više da daje komentare dok nadležni organi ne završe istragu, jer svako dalje davanje informacija utiče na tok istrage, što zakonski nije dozvoljeno.

"S obzirom na to da je jedna novinarska neformalna priča uzrokovala uzbunjivanje javnosti osećam, kao čovek pre svega, potrebu da se izvinim žrtvama i da potvrdim da nikada nisam imao nameru nikoga da uvredim,a posebno porodicu poginule devojke i porodice povređenih", rekao je Drobnjak.

On je rekao da Srpski komitet za bezbednost saobraćaja nije zvaničan državni organ već grupa građana, koja je više puta podnela krivične prijave protiv Puteva Srbije, koje je sud odbacio.

"Po završetku ove istrage Javno preduzeće Putevi Srbije podneće krivičnu prijavu protiv direktora Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, gospodina Damira Okanovića", naveo je Drobnjak.

(Tanjug, Blic)

Pogledajte još