Hju Grant u borbi protiv tabloida

U Velikoj Britaniji se ne spušta prašina koju je digla afera "Mardokovih prisluškivača", odnosno tabloida News of the World koji je do informacija dolazio prisluškujući privatne mobilne telefone poznatih ličnosti iz raznih sfera, ali i žrtava terorističkog napada u Londonu 2005. godine, otmica itd..

Jedan od najglasnijih, najproaktivnijih, a, pokazaće se, i najhrabrijih u ovom ratu protiv tabloida je popularni glumac Hju Grant, koji je i sam žrtva prisluškivanja. Grant je u više navrata javno prozvao britanskog premijera Džejmsa Kamerona zbog "koketiranja" sa Mardokovom kompanijom, a i sam je učestvovao u raskrinkavanju ovog skandala tajno snimajući bivšeg urednika tabloida "News of the World" - Pola Mekmalena.

Osim na ugrožavanje privatnosti, Grant u svojim brojnim izjavama posebno obraća pažnju britanskoj javnosti na umešanost policije u ovu aferu, ali i na inertnost britanske kako pozicije, tako i opozicije. Grant ističe da je više nego jasno da vladi nije u interesu da mediji gube oglašivače, kao i da ne žele da zarate sa medijskim magnatom poput Džejmsa Mardoka, sina čuvenog Ruperta Mardoka koji drži mnogobrojne medije uokviru svoje kompanije "News International".

Iako zvezda romantičnih komedija, Grant se pokazao kao sve osim romantičan i komičan tokom intervjua koji je dao Ričardu Kvestu za "CNN".

Naprotiv, Grant je vrlo hrabro istupio i izneo svoje mišljenje kako o tabloidima, tako i o stanju u britanskoj državi, naravno, zadržavši svoj poznati šarm. Kao što ćete čuti, on se zapitao i nad stanjem demokratije u Velikoj Britaniji, a i izrazio negodovanje što policija i vlada čekaju da se prašina spusti i da se sve "zaboravi".

Pogledajte video Grantovog intervjua za CNN i upoznaćete jednu sasvim drugačiju zvezdu "Dnevnika Bridžit Džouns", "Četiri venčanja i sahrana", "O dečaku"... U krajnjoj liniji, setimo se, Grant je bio sjajan u ulozi britanskog premijera u filmu "Ustvari ljubav". Slučajnost?!

Pogledajte još