NS: Trudnica dobila otkaz, zbog stresa završila u bolnici

Mandićeva je danas, nakon višednevnog ležanja na Klinici za ginekologiju i akušerstvu, kod kuće i nalazi se na održavanju trudnoće, tako da do porađaja nije moguće da se bavi ozbiljnijim fizičkim poslom. Njen muž Dušan kaže da su doktori uspeli da spreče da dođe do pobačaja koji je, kako je i konstatovano u lekarskim nalazima, prouzrokovan stresom, pišu "24 sata".

Branki se zdravstveno stanje pogoršalo kada ju je telefonom nazvao direktor Nenad Drašković, poželeo joj srećnu Novu godinu i rekao da je otpuštena.
Mandići kažu da sumnjaju i da je radno mesto planirano za nekog iz direktorove stranke ili neke druge stranke koja je trenutno na vlasti u gradu.

Branka je otpuštena pošto joj je istekao ugovor o privremenim poslovima, a prethodno je više od godinu dana radila kao pripravnik u Centru, pri čemu joj je ustanova platila polaganje državnog ispita neophodnog za rad u ovoj gradskoj ustanovi.

Mandići navode da su se obratili pokrajinskom i gradskom ombudsmanu i da su im ovim službama rekli da će ispitati slučaj, jer postoji osnov da su prekršene zakonske odredbe o radu.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković je za “24 sata” izjavio da smatra da je učinio sve što je u njegovoj ingerenciji da sačuva ovo radno mesto, ali da ne želi da govori o detaljima ovog slučaja.

On je dodao i da je ceo kolektiv upoznat sa Brankinim slučajem, ali da je ovo problem sistema, jer “mi nismo uređeno društvo koje omogućava da trudnice budu zaposlene”.

(24 sata - Ž. Bogosavljević)
Pogledajte još