Sarajevski Romeo i Julija oživeli u spotu Zabranjenog pušenja (VIDEO)

Pesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspeli da rastave.

Dok su zajedno pokušavali da napuste opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog ubijenog momka, zagrlila ga i umrla.

"Pomalo se zaboravlja priča o Bošku i Admiri, pa smo odlučili da snimimo pesmu. Ona je ujedno i neka nada za našu zemlju, da u toj priči nađemo izlaz. Sama ideja je simbolična i metaforična, a govori o tome da je ljubav zaista ispred svega. Snimanje spota je bilo neverovatno iskustvo i zbog izuzetnog reditelja koji je i sam duboko ušao u tu priču i mesecima radio na spotu, sa željom da pronikne u svaki detalj", rekao je Sejo Sekson.

"Zato verujemo da će spot biti vrhunski i da će energija i ljubav biti jako primetni. Pesma i spot su urađeni uz odobrenje Boškovih i Admirinih roditelja. Kada sam se sreo sa njima imao sam veliku tremu, ali oni su, zaista, odmah pristali i dali svoju podršku. Ja sam sve ovo iz srca radio i verujem da će dirnuti Sarajlije, ali i mnoge ljude u BiH i nadam se da se neće završiti na tim granicama, jer ovo je svetska priča",dodao je on.

Autori pesme "Boško i Admira" su Mario Vestić, Sejo Sekson i Toni Lović. Producenti pesme su Toni Lović i Sejo Sekson, a pesmu je masterirao Džon Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman od 20. do 23.3.2013. u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Ajli Hamzić (Admira) i Junuzu Elkazu (Boško).

(Izvor: ALO!, Youtube)

Pogledajte još