Gej parovima u Hrvatskoj biće dozvoljen brak?

0

Hrvatski premijer Zoran Milanović otkrio je za "Jutarnji list" kako je Vlada pokrenula inicijativu za pripremu novog zakonskog okvira o istospolnim zajednicama oko kojeg očekuje dijalog s predstavnicima seksualnih manjina, kao i stručnom i opštom javnosti.

Po novom zakonu homoseksualni partneri navodno će moći da se venčaju, ali neće moći da usvajaju decu. Ne zna se šta će biti ako jedan partner ima dete, odnosno hoće li drugi partner moći da usvoji to dete.

Mislim da moramo da idemo korak napred, po uzoru na najnaprednije države sveta. Davanjem jačeg civilnog pravnog uporišta istospolnim zajednicama nikome neće biti oduzeta stečena prava. Suština stvari je u tome da se određenom krugu ljudi, koji su takođe članovi naše zajednice, da određena veća pravna sigurnost. O tome moramo javno i transparentno razgovarati, jer ljudska prava su jednostavno ljudska prava„, kazao je hrvatski premijer za „Jutarnji list“, čime je nedvosmisleno najavio kako njegova Vlada namerava da omogući gej parovima registraciju partnerstva.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.