Marjanović u polufinala kvalifikacija

"Marko Marjanović je plasmanom u polufinale ispunio dosadašnji cilj. Od 22 skifaša našao se među 12 najboljih ali pravi izazov tek sledi u sutrašnjem polufinalu", kazao je trener reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Osim Marjanović za nastup u Londonu sutra će se boriti i Iva Obradović i laki četverac bez kormilara a Ilić je ocenio da se u utorak mogu očekivati nove 'vize' za OI.

"Laki četverac će sutra imati priliku da nam donese još jednu olimpijsku 'vizu'. Po svemu prikazanom u Lucernu smatram da će za prva dva mesta koja vode u London, pored nas, ravnopravno konkurisati i posade Holandije, SAD, Novog Zelanda i Republike Irske", kazao je Ilić.

On je dodao i da Obradovićeva u skifu ima dobre šanse da se izbori za nastup na OI, ali da pre toga mora da bude skoncentrisana na trku polufinala.

"Ivu Obradović očekuje još jedan stepenik do finala. U Lucernu je u krugu najvećih favorita za London uz skifasice Australije, Francuske, Novog Zelanda i Danske. Ipak, da bi se uopšte borila za olimpijsku 'vizu' mora prvo maksimalno skoncentrisano da izvesla sutrašnje polufinale", kazao je selektor Srbije.

Takmičenje u Lucernu danas je bilo prekinuto na više od sat vremena zbog oluje koja je zahvatila taj deo alpske zemlje.

Beta

Pogledajte još