Vermezović: Stranci su nam potrebni za Evropu

"Nisam baš siguran da će mnogo igrača sa ovih prostora dobiti ponudu iz inostranstva", rekao je Vermezović novinarima u Beogradu.

"Kako stvari stoje biće postavljen rok do kada će igrači Partizana moći da razmatraju ponude iz inostranstva. Mi na 80 odsto mesta u timu imamo određen kvalitet, ali je moj cilj da po dva igrača konkurišu na jednu poziciju", dodao je Vermezović.

On je dodao da je čuo "mnogo lepih stvari" o desnom beku Hajduka iz Kule Branku Pauljeviću, a da ga Mohamed Zabija podseća na napadača Arsenala Maruna Šamaka.

Vermezović je kazao da će računati na napadača Lamina Dijaru.

"Dijara je postigao 100 golova za četiri godine i izlišno je razgovarati o tome. On ima ugovor do 30. juna, razgovarali smo i ako se budu poklopili interesi ja na njega svakako računam"
, kazao je Vermezović.

"Stranac mora da bude bolji od domaćeg igrača, ne može čak da bude istog kvaliteta. Stranci su nam potrebni za evropska takmičenja, ali to ne znači da zatvaram vrata domaćim igračima", rekao je Vermezović.

Novi trener Partizana je do skoro radio u timu Kajzer čifs iz Južne Afrike, a za igrače iz te zemlje je ocenio da nisu jeftini.

"Južnoafrički fudbaleri nisu jeftini, na primer, vlasnik Mfelinog kluba je najbogatiji crni čovek u Africi i on je odbio ponudu od dva miliona evra za njega. Obeštećenja su izuzetno velika, skupi su i bolje je iz te države uzimati igrače dok su još mladi", rekao je on.

Okupljanje fudbalera Partizana zakazano je za 11. jun.

Beta

Pogledajte još