"BREAK THE CIRCLE": Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu u Novom Sadu od 12. do 15. avgusta

Prvi put u istoriji, Evropsko prvenstvu u planinskom biciklizmu biće održano u Novom Sadu i to u periodu od 12. do 15. avgusta. Očekuje se prisustvo oko 500 takmičara iz 44 evropske zemlje.

Trka će biti održana na Petrovaradinskoj tvrđavi, što nije slučajnost, već namera da se Novi Sad posetiocima predstavi kao grad sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, a da se istovremeno sportistima obezbedi prava adrenalinska vožnja. Staza ide i po bedemu tvrđave, vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, što će biti jedinstveno iskustvo za sve! S obzirom na to da se Evropsko prvenstvo održava nakon olimpijskih igara u Tokiju, bićemo u prilici da ugostimo i olimpijske takmičare koji su nastupili u Japanu, a prenos trke biće emitovan na Eurosportu.

Ulaz je slobodan, a poziv otvoren za sve koji žele da vide najbolje evropske mauntin bajkere, zabave se i budu deo priče koja se prvi put dešava u Novom Sadu. Mladi koji žele da se priključe organizaciji, to mogu učiniti popunjavanjem prijava za volontere koje su otvorene do 1. jula, a nalaze se na sledećem linku: https://bit.ly/3xuy9fs.

Za volontere koji nisu iz Novog Sada, biće obezbeđen smeštaj. Prateći program prvenstva brižljivo se priprema, kako bi ta četiri dana u avgustu bila zapamćena po dobroj energiji, zabavi i vrhunskom sportskim programu. Budite deo ove priče od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi i zajedno sa nama, pošaljite svetlu sliku iz Novog Sada u svet!

Evropsko prvenstvo organizuje Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub „Novi Sad“. Dodatne informacije o trci nalaze se na sajtu https://novisadmtb2021.com/

Foto: Promo

Pogledajte još