Beogradjani struju mogu da plate SMS porukom

BEOGRAD, 23. maja 2012. (Beta) - Elektrodistribucija Beograd (EDB) i Telekom Srbije omogućili su Beogradjanima da račune za struju plate SMS porukom na broj 8008.

Komercijalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić kazao je na konferenciji za novinare da je za tu uslugu potrebno da se korisnici registruju za mobilno plaćanje u banci u kojoj imaju račun i platnu karticu i dobiju zaštitni broj (mpin).

Struju preko mobilnog telefona mogu da plaćaju samo gradjani koji imaju dina kartice, ali će uskoro to moći da rade i vlasnici drugih platnih kartica, kazao je Lučić.

On je dodao da čitava transakcija plaćanja računa preko mobilnog telefona koja obuhvata slanje dve poruke košta 5,9 dinara i da ne zavisi od iznosa koji se plaća.

Lučić je kazao da Telekom Srbije trenutno ima oko 500.000 korisnika registrovanih za usluge plaćanja preko mobilnog telefona od kojih je polovina u Beogradu.

Plan je da se u narednih godinu dana omogući i plaćanje usluga Infostana i "bus plus" karti za gradski prevoz, najavio je Lučić i dodao da se pored računa za struju SMS porukom mogu platiti i Telekomovi računi i računi komunalnih preduzeća u Nišu.

Pogledajte još