Novak: Bio je ovo lud meč

Najbolji teniser sveta je "preživeo pakao" u susretu sa Congom i bio na korak od eliminacije, ali je neviđenom upornošću izvukao poslednje atome snage za čudesan preokret i trijumf - 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6), 6:1.

"Ovo je definitivno bio lud meč. Čestitam Congi, igrao je odlično, ali, na njegovu nesreću, pobednik može biti samo jedan. Ni sam ne znam kako sam se vratio i spasao četiri meč lopte. Nadam se da ste uživali", izjavio je Đoković neposredno posle meča.

Srpski teniser je u prvom setu očitao Francuzu pravu lekciju i činilo se da će brzo završiti posao, međutim, Conga se uz podršku publike vratio u meč i veoma dobrom igrom zasluženo dobio naredna dva seta.

"Bilo je neverovatno. Navijači su ga podržavali, počeo je da igra sjajno, veoma agresivno i u tim trenucima bilo je teško održati koncentraciju. Da je pobedio, ne bi bilo nezasluženo", ocenio je prvi reket sveta, dodajući da je sopstvenim neiznuđenim greškama doprineo velikoj drami.

"Ipak, izdržao sam ogroman pritisak i ostao sabran. Nisam želeo da se povučem i kada sam u pravom trenutku ponovo zaigrao agresivno stvari su polako došle na svoje mesto. Pronašao sam neophodnu energiju koju crpim od svog tima, porodice, devojke i prijatelja. Posle svega ovoga danas suvišno je bilo šta reći", kazao je Đoković i dodao da ga u polufinalu očekuje takođe veliki meč protiv Rodžera Federera.

"Imam dva dana za oporavak i odmor, a protiv Rodžera nadam se još jednom sjajnom duelu. Važno je da mu ne dozvolim da u početku nametne svoj ritam, naravno da ću jurišati na pobedu. To činim protiv svakog rivala"
, poručio je briljantni srpski teniser, koji je u današnjem četvrtfinalu još jednom potvrdio da ima pravo junačko srce.

(Tanjug)

Pogledajte još