Srbi blokirali magistralni put kod Zupča

Slobodan Vučinić, Srbin iz sela Zupče, osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija jula prošle godine, uhapšen je u blizini sela Zupče.

U akciji hapšenja bio je priveden i Blagoje, njegov otac, koji je, kako javlja reporter TV Most iz Zvečana, tokom popodneva pušten iz pritvora.

Stotinak Srba iz Ibarskog Kolašina blokiralo je u četvrtak popodne u selu Zupče magistralni put od Kosovske Mitrovice ka Ribariću u znak protesta zbog hapšenja.

Prema izjavama meštana, otac i sin Slobodan i Blagoje Vučinić, pošli su u crkvu koja se nalazi na liniji razgraničenja južnog dela Kosovske Mitrovice i sela Zupče, kada su ih, kako se pretpostavlja, presreli pripadnici Euleksa i kosovske policije i uhapsili ih.

Novinari su posetili porodicu Vučinić, ali je Blagoje, koji je pušten kući, u stanju šoka i rekao je da ne može da s njima razgovara.

Kako navodi Televizija Most iz Zvečana, pripadnici italijanskog kontigenta Kfora razvukli su bodljikavu žicu na kontrolnom punktu u mestu Jagnjenica i propuštaju samo vozila koja iz Zubinog Potoka idu prema Kosovskoj Mitrovici.

Okupljeni Srbi smatraju da Kfor tako želi da spreči veće okupljanje gradjana sa severa Kosova u Ibarskom Kolašinu.

ZUPČE, 7. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još