Širli Maklejn uručena nagrada AFI za životno delo

KALVER SITI, Kalifornija, 8. juna 2012. (Beta-AP) - Holivudska zvezda Širli Maklejn dobila je u četvrtak uveče nagradu za životno delo Američkog filmskog instituta (AFI), na svečanoj ceremoniji u Kalver Sitiju u Kaliforniji.

Svečanosti su prisustvovali brojni glumci sa kojima je glumica saradjivala u dugoj karijeri - Džulija Roberts, Džek Nikolson, DŽek Blek, Sali Fild, Meril Strip. "Večeras smo ovde da odamo počast osobi koju poznajem i koju volim ceo život", rekao je glumičin mladji brat Voren Biti, koji je nagradu za životno delo AFI dobio 2008. Glumici je nagradu uručila Meril Strip.

Nikolson, koji je sa Širli Maklejn igrao u Oskarom nagradjenom filmu "Vreme nežnosti" iz 1983, kazao je da glumica voli svoju publiku i da je "jedina osoba ne računajući sveštenstvo koja im obećava večan život". Širli Maklejn, koja je 40. dobitnica nagrade AFI za životno delo, nagradjena je Oskarom za najbolju glumicu za "Vreme nežnosti". Za istu nagradu bila je nominovana još četiri puta, uključujući za uloge u filmovima "Neki su dotrčali" iz 1958. i "Apartman" iz 1960. Publika pamti Širli Maklejn i iz filmova "Čuvajući Tesu", "Čelične magnolije" i "Nevolje s Harijem" Alfreda Hičkoka iz 1955, koji je bio njen filmski debi.

Pogledajte još