Poginulo 17 osoba u napadu vojske na Deru

0

Najmanje 17 osoba, medju kojima devet žena i troje dece, ubijeno je u noći izmedju petka i subote u Siriji u napadu vojske u gradu Dera na jugu zemlje, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Vojska je izvela napad na stambeni kvart u tom gradu koji važi za jedno od glavnih uporišta pobunjenika protiv režima predsednika Bašara al-Asada, a u napadu je ranjeno na desetine ljudi medju kojima su neki u vrlo teškom stanju.

Nakon napada vojske došlo je i do sukoba sa pobunjenicima u tom gradu, a ubrzo su prekinute sve internet veze.

Sirijska organizacija za ljudska prava navodi da su se pritisak vlasti i sukobi vojske i pobunjenika pojačali u glavnom gradu Sirije i da je širom zemlje tokom jučerašnjeg dana staradalo 68 osoba, uglavnom civila.

Pre dva dana najmanje 55 osoba je ubijeno, medju kojima je 18 žena i dece, u mestu Al-Kubeir u centralnoj sirijskoj provinciji Hama, a sirijske vlasti i pripadnici opozicije jedni na druge prebacuju odgovornost za taj masakr.

Posmatrači UN pokušali su u petak da udju u Al-Kubeir, da bi na licu mesta ustanovili šta se dogodilo, ali su ih u tome sprečili i pripadnici vojske, ali i civili koji su rekli da je bezbednost posmatrača ugrožena ako udju u to selo.

BEJRUT, 9. juna 2012. (Beta-AFP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.