Samaras želi nacionalni konsenzus

0

ATINA, 18. jun 2012. (Beta-AFP) – Šef grčke konzervativne Nove demokratije Andonis Samaras izjavio je u ponedeljak da je neophodno "odmah" postići "nacionalni konsenzus", nakon sastanka sa predsednikom Karoljosom Papuljasom.

ATINA, 18. jun 2012. (Beta-AFP) – Šef grčke konzervativne Nove demokratije Andonis Samaras izjavio je u ponedeljak da je neophodno „odmah“ postići „nacionalni konsenzus“, nakon sastanka sa predsednikom Karoljosom Papuljasom.

„Svi postavljaju nacionalni konsenzus kao imperativ, mora se odmah rešiti pitanje formiranja vlade“, rekao je Samaras koji je na parlamentarnim izborima osvojio najveći broj glasova, ali ne i većinu potrebnu za samostalno sastavljanje vlade.

Shodno grčkom ustavu, Papuljas je u ponedeljak Samarasu poverio mandat i tri dana za formiranje koalicione vlade.

„Započeću razgovore sa vodjama ostalih stranaka…i mislim da će biti dovoljno vremena da to postignem“, rekao je lider Nove demokratije.

„Pokušaću da formiram vladu nacionalnog spasa sa strankama koje veruju u evropsku orijentaciju zemlje i koje veruju u evro“, rekao je lider Nove demokratije u razgovoru sa Papuljasom.

Na ponovljenim izborima u nedelju Nova demokratija je osvojila 29,87 odsto glasova, druga je koalicija levice Siriza sa 26,75 odsto, a treći socijalistički PASOK, sa 12,41 odsto.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.