Komemoracija poginulim kadetima

BEOGRAD, 20. juna 2012. (Beta) - Komemoracija povodom pogibije kadeta Vojske Srbije Filipa Milojevića i Miline Miletić, koji su poginuli u eksploziji granate na poligonu Pasuljanske livade, održana je u sredu na Vojnoj akademiju u Beogradu.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs), načelnik Škole nacionalne odbrane Vojne akademije pukovnik Mile Jelić govorio je o ličnim i profesionalnim kvalitetima poginulih kadeta završne godine.

"Imali ste svoj san, o mladosti, o sreći, o ljubavi, prijateljstvu, o životu i oficirskim zvezdicama koje ste rešili da ostvarite na Vojnoj akademiji. Mina - krhka, nežna, posebna po jutarnjem ritualu. Nenametljiva, jake volje i istrajna u svemu što je radila. Filip je bio poseban, neobičan, nasmejan i duhovit mlad čovek. Ušao je u vojni sistem od rane mladosti", istakao je Jelić.

O nastradalim kadetima govorili su i njihove kolege i koleginice.

Komemoraciji su prisustvovale porodice nastradalih kadeta, ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, kadeti i nastavnici Vojne akademije, predstavnici organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ekipa serije "Vojna akademija", prijatelji i kolege.

Filip Milojević biće sahranjen u četvrtak, 21. juna na groblju u selu Gornja Trnava kod Topole. Sahrana Miline Miletić obaviće se u četvrtak, 21. juna na groblju u Gornjem Milanovcu.

Pogledajte još