Protest Žena u crnom i protivnika rehabilitacije

0

BEOGRAD, 22. juna 2012. (Beta) – Pripadnice "Žena u crnom" i partizanskog pokreta odvojeno su u petak u Beogradu protestovali ispred zgrade Višeg suda zbog procesa rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića ocenjujući da se time rehabilituje ideologija poražena u Drugom svetskom ratu.

BEOGRAD, 22. juna 2012. (Beta) – Pripadnice „Žena u crnom“ i partizanskog pokreta odvojeno su u petak u Beogradu protestovali ispred zgrade Višeg suda zbog procesa rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića ocenjujući da se time rehabilituje ideologija poražena u Drugom svetskom ratu.

Ispred zgrade suda su se okupile i pristalice četničkog pokreta, a grupacije je razdvajao veliki broj policajaca.

Koordinatorka organizacije „Žene u crnom“ Staša Zajović rekla je novinarima da se takvim procesima rehabilituje fašizam, ali i stvaraju novi problemi u regionu.

Okupljeni su do početka procesa u 12 sati naizmenično pevali partizanske i četničke pesme. Takodje, pristalice partizanskog pokreta nosile su zastave Komunističke partije i poruke „Komunisti jedini oslobodioci“.

S druge strane, pristalice četničkog pokreta nosili su transparent „Ponosni smo na Čičina dela, uz njega je Srbadija cela“.

„Žene u crnom“ nosile su poruke „Stop falsifikovanju istorije“ i „Predsedniče Nikoliću, odrecite se titule četničkog vojvode“.

Pred Višim sudom nastavljen je postupak rehabilitacije komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.