Trikovi za eksplozivni orgazam

Prenosimo vam savete stručnjaka za bolji seks i nezaboravan užitak koje je sajt "24sata.hr" skupio na jednom mestu. Za one koji nisu znali - da im pomognemo, a za one koji "već sve imaju u malom prstu", eto prilike da potvrde svoju reputaciju.

Doktorka Laura Berman, psihijatar sa američkog Univerziteta Nortvestern, kao prvo naglašava često puta ponavljanu stvar: da bi žene postigle orgazam, klitoris mora da se trlja o partnerovu stidnu kost, a najbolja pozicija za to je ako je žena gore jer tako može da kontroliše pokrete i dubinu penetracije.

Muškarcima su potrebni putokazi
Muškarcima su zaista potrebne smernice. Umesto uzdisajima, jasno mu recite šta vam najviše odgovara i vodite ga do zajedničkog užitka.

Istražite najpre svoje telo
Da biste znali da uputite partbera, najpre morate da znate šta vam odgovara. Istražite svoje telo masturbacijom i pripremite ga na orgazam, ističe seksualna terapeutkinja Danijela Kavaluči.

Vežbe za bolji seks
Vežba čini majstora, a želite li intenzivnije orgazme, pomoći će vam Kegelove vežbe koje jačaju karlicu. Stežite mišiće karlice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate da sprečite mokrenje. Vežbe tri puta na dan omogućiće vam orgazme iz snova, tvrdi seksualni terapeut Dorian Solot.

Potražite uzbuđenje zajedno

Istraživanja su potvrdila da bavljenje uzbudljivim sportom poput planinarenje s partnerom ili jednostavno gledanje horora podstiču proizvodnju dopamina, hormona euforije koji ispuštamo za vreme seksa. Uzbuđenje će vam pomoći da se oraspoložite za vruće igrice.

(old_image)

Odgađajte vrhunac
Orgazam će biti još eksplozivniji, ako ga odgađate. Tik pri orgazma, malo usporite i tako nekoliko puta. Dok se sva silina uzbuđenja nakupi, orgazam će biti poput male eksplozije, tvrdi Solot.

Tehnikama disanja do orgazma
Sastavni deo tantričkog seksa je kontrola disanja. Naime, disanjem možete da usmerite svoju seksualnu energiju. Zajedno s partnerom usporite disanje pre orgazma, na taj ćete ga način odgoditi, a kad konačno postignete vrhunac on će biti puno intenzivniji nego inače, ističe seksualna terapeutkinja Ivon Fulbrajt.

Seksi SMS poruke

Ako vama treba duže da se uzbudite nego vašem partneru, počnite s predigrom i pre nego što dođete kući. Vruće SMS poruke zagrijaće vas oboje, ali pazite kome šaljete seksi fotografije, savetuje Fulbrajt.

Opusti se i uživaj
Francuska studija na više od 500 žena potvrdila je da je za gotovo 70 odsto žena stres na poslu glavni krivac za slab libido. Stručnjaci savetuju da svoje probleme ostavite na poslu, opustite se i uživate u spavaćoj sobi.

Potražite pomoć stručnjaka

Ako nikako ne možete da postignete orgazam, savetujte se sa svojim lekarom. Razlog se može kriti u oštećenju nerava, niskom nivou testosterona, pa čak i antidepresivima koje žene češće uzimaju nego muškarci, ističe Berman.

Pogledajte još