Bojana ispala u drugom kolu Vimbldona

Jovanovski je igrala veoma dobro protiv 15. teniserke sveta i prava je šteta što je propustila veliku šansu za značajan uspeh. Ponajviše zbog sopstvenih grešaka i neiskustva izmakao joj je trijumf nad kvalitetnom protivnicom posle ravnopravne borbe.

Jovanovski u trećem setu nije iskoristila brejk lopte pri 3:3 i 5:5, a potom je napravila mali podvig u 12. gemu kada je Nemica vodila sa 6:5. Bilo je 40:0 za Lisicki, ali je srpska teniserka sjajnom igrom izjednačila na 40:40 i osvojila gem.

To je, međutim, bilo sve što je Jovanovski na kraju uspela da uradi u prvom međusobnom okršaju protiv Nemice. Veliki pritisak je učinio svoje, koncentracija je izostala u odlučujućim trenucima, pa je Lisicki zasluženo slavila nakon dva sata i 25 minuta potpuno izjednačene borbe.

Lisicki se u šesnaestini finala sastaje sa Amerikankom Sloun Stivens koja je savladala Čehinju Petru Cetkovsku sa 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.

Pre ovog meča Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo pobedom nad Marijom Hose Martines Sančes iz Španije sa 6:3, 3:6, 6:3.

Pogledajte još