Šuger brani titulu

Braća ponovo ulaze u ring. Stefan (20) i Nikola (21), odnosno Šuger i Džoni, Stevanović za 28. mart u zemunskoj hali ”Pinki” najavljuju istinski spektakl. Mlađi as Profi kampa ”ČIP” Ljubiše Ignjatovića brani omladinsku profesionalnu titulu sveta IBF verzije protiv Ismaila Takudžave Kučočua (Zimbabve), dok starija zvezda za rivala ima Poljaka Marijuša Biskupinskog. 

- Završio sam pripreme za meč i sada se samo psihološki opuštam. Verujem u sebe i siguran sam da ću odbraniti pojas - kaže Stefan, koji u dosadašnjoj profi karijeri ima sedam pobeda (dve nokautom), bez poraza, dok je njegov rival zabeležio svih deset trijumfa (1 KO), a titulu je osvojio prošle godine u Beogradu pobedom nad Rusom Šubovom. 

Šugerov meč je u velter kategoriji (do 66,678 kg), dok će Nikola da boksuje u polusrednjoj kategoriji (do 69,853 kg). Stariji Stevanović (16-1-1, 6 KO) je prvobitno trebalo da boksuje protiv Livingstova Kačivende (6-1, 5 KO) iz Zimbabvea, koji je otkazao meč zbog povrede. Na njegovo mesto je uskočio iskusni Poljak (13-2, 5 KO).
- Što se mene tiče, svejedno mi je ko će mi biti rival. Ko god da uđe u ring, pobediću ga - samouvereno najavljuje Nikola. 

Optimista je i Ljubiša Ignjatović Čupa, trener i menadžer braće Stevanović i osnivač kampa ”ČIP”.
- Poljak je iskusan i opasan bokser, ali ne sumnjam u Nikolinu pobedu - kaže Čupa. - Naravno, moraće u ringu da pokaže sve boksersko umeće, odnosno da prikaže totalni boks, borbu bez ikakvih kalkulacija. 

U uvodnoj borbi, u teškoj kategoriji Milan Krasić (1-0-1) boksovaće protiv Samida Imamovića (0-1) iz BiH. 

Beogradski pobednik” 

Prestižni ”Beogradski pobednik” i ove godine okupiće sjajne boksere iz 12 zemalja. Program će obuhvatiti svih deset olimpijskih kategorija, što znači da se očekuje najmanje 80 takmičara. 

Četvrtfinalne borbe su predviđene za 2. april u dvoranama u Kragujevcu i Šapcu, dan kasnije su polufinalni dueli u Požarevcu i Valjevu, dok je finale 4. aprila u ”Pinkiju”.

Večernje novosti
24. 3. 2009.

Pogledajte još