Venger: Bio sam u pravu što sam šansu dao mladim igračima

BEOGRAD, 25. marta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger izjavio je da se ne kaje što već nekoliko godina okosnicu tu ekipe čini mladi igrači, zbog čega se često nalazio na meti kritika engleskih medija.

Francuski stručnjak je po završetku prošle sezone dozvolio nekolicini iskusnijih igrača da napuste tim i na njihove pozicije postavio nove, mlađe fudbalere.

"Kada sam doneo odluku da baziram igru ekipe na mlađim fudbalerima, znao sam da će me novinari žestoko kritikovati. Ipak, bio sam spreman na to i zadovoljan sam što sam bio u pravu. Znam, međutim, da moramo još mnogo da radimo kako bi napredovali kako ekipa", rekao je Venger za zvaniči klupski sajt.

Arsenal je tekuću sezonu počeo loše, a tek u poslednjih mesec dana uspeo je da izbije na četvrtu poziciju na tabeli koja garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

Pored toga, "tobdžije" su eliminisale Romu u osmini finala Lige šampiona, a protivnik u četvrtfinalu biće im španski Viljareal. U nacionalnom FA kupu ekipa Arsenala igraće protiv drugog londonskog tima, Čelsija.

Prosečna starost ekipe Arsenala je 22,5 godine, a samo četiri igrača, Kolo Ture, Tomaš Rosicki, Vilijam Galas i Matijas Almunija imaju preko 25 godina.

Poslednju od ukupno 13 titula prvaka Engleske fudbaleri Arsenala osvojili su 2004. godine. 

Venger je u ekipu iz Londona došao 1996. i do danas je sa "tobdžijama" tri puta bio šampion Engleske, osvojio je i po četiri FA kupa i Superkupa, a 2006. Arsenal je poražen u finalu Lige šampiona od Barselone.

Pogledajte još