Laporta: Mesi nije na prodaju

BEOGRAD, 27. marta 2009. (Beta) - Predsednik španskog fudbalskog kluba Barselone Đoan Laporta poručio je zainteresovanim klubovima da gube vreme pokušavajući da u svoje redove dovedu jednog od najboljih igrača katalonske ekipe Lajonela Mesija.

Mediji su prethodnih dana navodili da bi Mančester siti i Čelsi na leto mogli da pošalju rekordne ponude na Kamp Nou za argentinskog reprezentativca, ali čelnici Barselone tvrde da nisu zainteresovani za transfer. Takođe, Mesi je u nekoliko navrata izjavio da ne želi da ode iz kluba.

"Ne prodajemo Mesija i to nije samo pitanje novca. On je po meni najbolji fudbaler sveta i njemu je dobro u Barseloni. Mesi predstavlja naš klub na savršen način i mladi igrači mogu da vide kako se u klubu razvija talentovani fudbaler", rekao je Laporta, a preneo "Skaj Sports".

Takođe, Laporta je istakao da je Mesi veoma talentovan, ali i da je klub učestvovao i pomogao da se razvije u vrhunskog igrača.

"Leo Mesi je došao u Barselonu kada je imao 12 godina. On je prirodno talentovan, ali mi smo učestvovali u njegovom razvoju i ponosni smo na to. Mislim da je on vrlo srećan u našem gradu i u Španiji, kao i njegova porodica", smatra Laporta.

Mesi je do sada odigrao 149 utakmica za Barselonu i postigao 72 gola. Za reprezentaciju Argentine debitovao je 2005. godine i nastupio je 34 puta uz 11 pogodaka.
 

 

Pogledajte još