Agneš Savaj iznenadila Anu Ivanović u trećem kolu

BEOGRAD, 29. marta 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u trećem kolu turnira u Majamiju od Mađarice Agneš Savaj sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:1.

Duel sedmog i 25. nosioca nekoliko puta je bio prekidan zbog kiše, a srpska teniserka je samo u drugom setu pružila igru na visokom nivou.

Mađarica je već u drugom gemu prvog seta napravila brejk za vođstvo od 2:0, ali je Ivanovićeva odmah uzvratila i nedugo zatim izjednačila na 2:2.

Do devetog gema obe teniserke su osvajale gemove na svoj servis, a zatim je Mađarica, pri vođstvu od 5:4, napravila još jedan brejk i rešila set u svoju korist.

Ivanovićeva je u trećem gemu drugog seta oduzela servis protivnici i povela sa 2:1, ali je Savaj napravila ribrejk i uspela da izjednači.

Novi brejk srpska teniserka napravila je u sedmom gemu, a zatim je povela i sa 5:3. Ivanovićeva je do kraja seta osvojila još jedan gem na svoj servis i činilo se da će u trećem delu meča ipak imati šansu da dođe do pobede.

To se, međutim, nije desilo, pošto je mađarska teniserka napravila brejk već u drugom gemu, a potom je stigla i do prednosti od 3:0.

Novim brejkom u četvrtom gemu Savaj je došla do još ubedljivijeg vođstva, koje je Ivanovićeva samo ublažila ribrejkom. U šestom gemu Mađarica je ponovo oduzela servis srpskoj teniserki za vođstvo od 5:1, a zatim na svoj servis privela meč kraju.

Savaj će u osmini finala igrati protiv 11. nosioca Viktorije Azarenke iz Belorusije.

Turnir masters serije u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od devet miliona dolara.

Pogledajte još