Maradona hvali trio niskih napadača u reprezentaciji

BUENOS AIRES, 29. marta 2009. (Beta-Rojters) - Trio "patuljaka", Serhio Aguero, Karlos Tevez i Lionel Mesi, kako ih zovu navijači, ima svetlu budućnost u argentinskoj fudbalskoj reprezentaciji, ocenio je selektor te zemlje Dijego Armando Maradona posle pobede nad Venecuelom (4:0).

Pomenuti trio, čija je prošena visina 170 centimetara, bio je najzaslužniji za ubedljivu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010, koja je ujedno bila i Maradonin takmičarski debi na klupi nacionalnog tima.

"Odigrali smo perfektno, čuvali loptu, prodirali po bokovima i imali mnogo prilika za golove. Želeo bih sada da čujem odgovor onih koji su se zalagali da u špicu igramo sa visokim napadačima. Njih trojica su sačekali svoj trenutak. Nije bilo lako postići četiri gola protiv Venecuela, koja je mnogo napredovala", ocenio je Maradona.

"Naši napadači vole da buše protivničke obrane. Ovo je moja idealna ekipa", dodao je argentinski selektor.

Mesi, koji je prema ocenama izveštača odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u reprezentaciji, dao je dva i asistirao kod jednog gola "gaučosa".

"Biće odlično ako Mesi svaku utakmicu bude odigrao na ovom nivou", kazao je Maradona.

Posle 11 utakmica u južnoameričkoj grupi kvalifikacija za Mundijal, selekcija Argentine je druga na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg Paragvaja.

Pogledajte još