U četvrtak počinje 47. revija Beogradski pobednik

VALJEVO, 30. marta 2009. (Beta) - Četvrtfinalnim mečevima u Šapcu i Kragujevcu u četvrtak počinje 47. bokserska revija "Beogradski pobednik".

Polufinalni mečevi održaće se u petak u Valjevu i Požarevcu, a finale u nedelju, u zemunskoj dvorani "Pinki".

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare rekli organizatori polufinalnih mečeva u Valjevu, prijavljeno je 70 takmičara iz 13 zemalja.

Najviše boksera, njih 13, imaće selekcija Srbije, a predvodiće je prošlogodišnji pobednik revije Zoran Mitrović iz Šapca i treneri Miodrag Milić iz Kraljeva i Mihajlo Pašćan iz Pančeva.

Bugarska je prijavila devet takmičara, Mađarska i Bosna i Hercegovina imaće po sedam takmičara, Slovenija šest, Crna Gora i Grčka po pet, a Kipar i Albanija po četiri takmičara.

Po tri boksera za reviju "Beogradski pobednik" prijavili su Rusija i Hrvatska, dok su po dvojica takmičara prijavljena iz Makedonije i Nemačke.

"Nastupiće uglavnom mladi bokseri, koji se pripremaju u novom olimpijskom ciklusu za London 2012. godine, a stariji takmičari uglavnom pokušavaju da se ogledaju na profesionalnom ringu", rekao je predsednik valjevskog Metalca, Slobodan Lazić, nekadašnji šampion i uspešni trener reprezentacije SFRJ.

Sekretar valjevskog kluba sa tradicijom dužom od 80 godina, nekadašnji bokserski as Jordan Obradović izrazio je uvrenje da će ljubitelji "plemenite veštine" na "Beogradskom pobedniku" imati prilike da uživaju u mečevima domaćih i stranih asova.

Na polufinalnoj reviji u Valjevu najbolji bokser i najborbeniji par dobiće specijalne pehare, koje daruju Gradska skupština i Metalac.

Četvrtfinalni i polufinalni mečevi u Šapcu, Kragujevcu, Požarevcu i Valjevu počinju u 17 sati, dok će se finale u "Pinkiju" održati od 19 sati.

Pogledajte još