Srbi u Kosovskom pomoravlju još bez probnih tablica

Više hiljada Srba iz opština Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina nemaju tablice od 25. juna ove godine, kada su im gnjilanske tablice sa oznakom "GL" koje izdaje MUP Srbije, oduzete od strane kosovskih vlasti prilikom zahteva za preregistraciju na kosovske KS tablice.

Novica Đorđević iz Kosovske Kamenice koji je jedan od onih koji četiri meseca čekaju na KS tablice, izjavio je za agenciju Beta da je, kao i svi ostali Srbi, samo preko medija čuo izjavu kosovskog pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Saše Rašića da će od danas Kosovska policija Srbima koji su podneli zahtev za preregistraciju izdavati probne tablice.

"To za izdavanje probnih tablica sam čuo samo preko medija. Nemamo zvanične informacije a Kosovska policija u Kosovskoj Kamenici danas nije počela da izdaje probne tablice", kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, Srbi koji su predali zahtev za preregistraciju na KS tablice su do 1. novembra, uz prećutnu saglasnost Kosovske policije, mogli su da se kreću po Kosovskom pomoravlju bez ikakvih tablica, ali ne i preko administrativnih prelaza prema centralnoj Srbiji.

Prema nezvaničnim podacima, gnjilansku registraciju koju izdaje MUP Srbije u Kosovskom pomoravlju imalo je oko 7.000 vozila, od čega je u prvobitnom roku za preregistraciju do 1. juna 2012. godine iz Kosovskog pomoravlja registrovano manje od deset odsto automobila, koji su na vreme dobili KS tablice.

KOSOVSKA KAMENICA, 5. novembra 2012. (Beta)

Pogledajte još