Roling Stonsi trijumfalno u Londonu

LONDON, 27. novembra 2012. (Beta) - Na turneji kojom proslavljaju 50 godina svog prvog koncerta, "Roling Stonsi" su nastupili u Londonu, a agencija Asošijeted pres (AP) ocenjuje: "Vratili su se, možda izgledaju matoro, ali i dalje zvuče mladalački".

To je, kako dodaje, AP, zajedničko mišljenje britanskih rok kritičara koji su prisustvovali sinoćnom koncertu, prvom koji su "Stonsi" posle pet godina održali u Londonu.

Prosečna starost članova benda je preko 68 godina, i postojala je izvesna doza skepse u pogledu njihovih mogućnosti da i dalje sviraju koncerte na najvišem nivou.

Grupu je predvodio pevač Mik Džeger (Mick Jagger) koga godine kao da nisu dotakle, i čiji razmetljivi scenski nastup nimalo nije izbledeo.

Pratili su ga, navodi AP, briljantni gitaristi Kit Ričards (Keith Rićards) i Roni Vud (Ronnie Wood) i energični bubnjar Čarli Vots, (Ćarlie Watts) koji iako stariji od 70 godina, ne pokazuje znake posustajanja.

Bivši član "Stonsa" gitarista Mik Tejlor (Mick Taylor), gostovao je u pesmi "Midnight Rambler" sa albuma "Let It Bleed" (1969), a na basu je nakratko bio i originalni član benda, Bil Vajmen (Bill Wyman), koji je otišao 1992. godine.

Kao i na prethodnom, njujorškom koncertu, Mik Džeger je zahvalio publici rečima: "Zapanjujuće je što mi i dalje ovo radimo, a i zapanjujuće je što vi i dalje kupujete naše ploče i dolazite na naše koncerte".

Pogledajte još