Romsko dete korišćeno za prosjačanje ostavljeo da se smrzne u Bjeljini

Povređena desna ruka mu je operisana, a ekipa "Dnevnog avaza" zatekla ga je u bijeljinskoj bolnici, gde se uspešno oporavlja.

- Mi smo svoje učinili i ne bih govorio o tome kako je dete došlo u ovakvu situaciju. On je sada zdravo i vrlo emancipovano, komunikativno dete, koje se uspešno oporavlja. Čekamo da vidimo šta će uraditi Centar za socijalni rad, a i ostale nadležne institucije neka rade svoj posao - kaže Milenko Popović, načelnik Odeljenja hirurgije u bijeljinskoj bolnici, prenosi Avaz.

Vesna Savić, pravnica u Centru za socijalni rad Bijeljina, kaže da su preduzete sve mere u skladu s Porodičnim zakonom i Zakonom o socijalnoj zaštiti.

- Zbog telesnih povreda dečak je boravio u Beogradu i sada je ovde. Čekamo rezultate istrage, a detetu je određen staratelj. Koliko znamo, njegov otac je umro, a majka je negde u Švedskoj. Ona bi trebalo da se pojavi ovde 11. decembra, ali je to odloženo za 21. decembar i videćemo hoće li doći - kaže Savić.

"Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora saznaje da je dete bukvalno prodato drugim osobama i da su ga koristili za prosjačenje. Ko ga je prodao i kako se dete našlo nezbrinuto na ulici, to će istražitelji utvrditi.

Pogledajte još