Posle četvorki, žena u Meksiku rodila šestorke

0

Meksikanka Salud Romero (31) je u četvrtak u gradu Moreliji rodila šestorke, četiri devojčice i dva dečaka. Decu je rodila u 27. sedmici trudnoće carskim rezom. Zdravlje beba je jako teško. Bebe su teške od 590 do 850 grama.

Domaćica iz Meksika i njen suprug Jošio, zidar, od ranije imaju dve devojčice i dečaka. Ona je pre nešto manje od 12 godina veštačkom oplodnjom rodila četvorke, ali jedno dete je preminulo.

„Umorna sam ali sretna. Počela sam da se osećam loše i u ponedjeljak sam došla u bolnicu“, rekla je mama Salud Romero. Tokom porođaja je izgubila dosta krvi. Upravnica bolnice Jara Pineda kaže da je stanje beba izuzetno teško zbog male težine i nerazvijenosti pluća. Nalaze se na intenzivnoj negi u posebnoj izolaciji. Doktori koji se brinu za decu potrudiće se da ostanu zdrava i da počnu da dišu sopstvenim plućima, kaže upravnica, javlja 24 sata.hr.

Ona dodaje da je sledećih nekoliko dana ključno za njihovo preživljavanje. Iako imaju sve potrebne uređaje, iskusne medicinske sestre i lekare, kaže kako je nemoguće dati bolju prognozu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.