Vojna saradnja sa Holandijom

Bilateralna saradnja u oblasti odbrane se odvija kroz podršku razvoju podoficirskog kora, razvoj kapaciteta civilno-vojnih odnosa, primenu humanitarnog prava u oružanim sukobima i razmenu iskustava po pitanju rodne ravnopravnosti.

Taj dokument su potpisali načelnik Uprave Ministarstva odbrane za međunarodnu vojnu saradnju brigadni general Ljubomir Nikolić i izaslanik odbrane Holandije potpukovnik Robert Verbruh.

Nikolić je ocenio da je saradnja u oblasti odbrane sa Holandijom na zadovoljavajućem nivou "i da postoji dobar procenat realizacije planiranih aktivnosti".

On je zahvalio predstavniku Holandije na pomoći u organizaciji kurseva prava u oružanim sukobima i civilno vojnih odnosa, "kao i na daljoj podršci u razvoju projekta "Podoficir".

Verbruh je ocenio da je saradnja u oblasti odbrane dobra i napomenuo "da Holandija ima nameru i dalje da radi na aktivnom unapređenju saradnje sa Srbijom uprkos ozbiljnim budžetskim restrikcijama", navelo je Ministarstvo odbrane Srbije u saopštenju na svom sajtu.

(Izvor: B92)

Pogledajte još