Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali konkurs za prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (VS) raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve zainteresovane mladiće i devojke koji u 2024. navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odlužili vojni rok sa oružjem, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

- Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje - u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje u martu i septembru - piše u saopštenju.

Dodaje se da buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara i da sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije" širom naše zemlje.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još