Šampioni turizma na skupu u Beogradu

0

Manifestacija "Zlatno turističko srce", na kojoj će biti uručena priznanja najboljima u turizmu regiona Jugoistočne Evrope (JIE), u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International, biće održana 26. aprila u beogradskom hotelu "Palas."

Međunarodni stručni žiri izabrao je za najbolju turističku destinaciju jugoistočne Evrope – Tursku, za najbolje turističko mesto Herceg Novi u Crnoj Gori, šampion etno turizma je -Etno selo Stanišići kod Bijeljine u Republici Srpskoj, dok je šampion zdrastvenog turizma „Merkur “ u Vrnjačkoj Banji.

„Zlatnu čašu gostoljublja“ osvojila je Ljubljana, a za ličnost godine u turizmu proglašen je Živorad Smiljanić iz Apatina. Najbolja turistička agencija je Kon Tiki travel u Beogradu, najbolji trening centar je – hotel „Palas“ u Beogradu, a obrazovna ustanova – Ugostiteljsko- turistička škola u Beogradu.

„Internacionalni vitez kulinarstva“ je Miro Bogdanović, predsednik Saveza kuhara mediteranskih i evropskih regija (SKMER) iz Splita, dok je „Zlatno turističko pero“ pripalo novinarki RTS-a Svetlani Zrilić za emisiju „Knjiga utisaka“.

Partner godine u ugostiteljstvu i turizmu je „Monera“ eksport – import iz Novog Sada, dok je za turističku manifestaciju JIE -proglašen Sabor trubača u Guči.

U okviru turističke akcije „Birajmo najuspešnije u turizmu Jugoistočne Evrope 2012“, međunarodna turistička patrola obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, BiH, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku.

(Izvor: B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.