Prvi seksualni priručnik za Jevreje

Dr Dejvid Ribner sastavio je “Vodič za fizičku intimnost između mladenaca” koji se osvrće na teme koje mnogi smatraju neprijatnim, poput oralnog seksa i masturbacije.

Ova knjiga od 92 strane ne sadrži nikakve slike, ali ima za korice pričvršćenu zapečaćenu kovertu u kojoj se nalaze prikazi seksualnih poza.

Ribner kaže da je seks, iako smatran pozitivnim u judaizmu, postao tabu i da je poželeo da razbije predrasude. Na primer, on kaže da su priče o skromnosti ultraortodoksnih Jevreja prenaglašene, poput mita da vode ljubav preko prostirke sa rupom.

U uvodu u ovu neobičnu knjigu piše: “Možda se pitate kako Jevreji upućeni u Toru mogu govoriti o seksu direktno, kada toga nije bilo u prošlosti i da li i samo postojanje takvog vodiča možda narušava principe čednosti. Ovakva vrsta informacija nekada je prenošena s roditelja na decu, ali naš je utisak da to više nije slučaj. Za rezultat imamo to što su mnogi parovi ostavljeni bez ikakvih informacija”.

Ribner očekuje da mnogi religiozni prodavci knjiga u Izraelu neće želeti da prodaju njegovo delo. Ipak, na zapadu je dočekana dobrodošlicom.

Pogledajte još