"Provozajte se" mostom Zemun-Borča (VIDEO)

Radovi na mostu Zemun - Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine, a kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do kraja 2014. godine.

Studio Goblen napravio je 3D animaciju mosta i pristupnica gde je jasno prikazan izgled ovih saobraćajnica, prenosi "Mondo".

Most i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara grade kineska kompanija Putevi i Mostovi (CRBC) sa domaćim firmama, dok su domaće snage započele i izgradnju pristupne saobraćajnice od mosta do Zrenjaninskog puta.

Investicija je vredna 170 miliona evra
- 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, a 15 odsto sredstava obezbeđuju država Srbija i Grad Beograd.

Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobracjanicama je 260 milona dolara, a više od polovine tih sredstava pripašće domaćim firmama.

U okviru tog projekta biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta do ulice Cara Dušana, kao i od Batajničkog i Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta.

Most Zemun-Borča biće deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put, čime će se ostvariti i bolja saobraćajna veza za više od pola miliona stanovnika opština Zemun, Palilula i Novi Beograd.

(Izvor: Mondo)

3D animacija mosta - preko Dunava, Zemun – Borča by goblenstudio.rs from alexdja on Vimeo.

Pogledajte još