Sud potvrdio optužnicu Miškoviću

0

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovg sina Marka, Mila Đuraškovića i još osam osoba.

Optužnica je prosleđena optuženima i njihovim braniocima na odgovor. Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda juče preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.

Ristić je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u četvrtak optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik „Nibens grupe“ Milo Djurašković.

Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Krivično pretresno veće Specijalnog suda u petak je na predlog Tužilaštva, produžilo pritvor Miroslavu Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.